måndag 26 januari 2009

månens egna lilla dag!

Måndagar bjurkar ju faktiskt vara ganska jobbiga för de flesta människor. Det är första dagen efter helgen. Man har levt loppan med fru och barn, i fjäll och på fjärran solstränder. Man har käkat kulglass med kolasås och man har tjyvrökt bakom knutar. Man har friat på dansen och man har knullat i skogsbryn och snår.

Ja, helgen är allt härlig.. Och när den väl är över och alla kommer tillbaka till sin gråa vardag, med kneg på det lokala bruket, i mataffärer och hos kommunen, så är det inte speciellt roligt längre. Man längtar tillbaka till den bekymmerslösa helgen. När man fick gå på Greenman och söp sig dyngkanon utan att vakterna ens slängde ett öga efter en. Kanon var just vad det var!

Men nu sitter vi där. Allihopa. Och bara drömmer om nästa helg och allt kul Hon ska bjuda på. Men vi vet att det är väldigt långt kvar. En heeeeeel vecka. Och det är det som får oss att ogilla måndagar.
För ingen skulle ju kunna tänka sig att veckan var det man längtade efter heller? "FAN JÄVLA SKIT nu är det helg igen. Måste jag dra på mig finkläder, duscha, fixa frillan och vara trevlig i två hela jävla dagar! Fyfan va jag längtar till Måndag!!'', tycker nog inte så många.

Nej, Måndag är nog en dag som de flesta inte vill veta av. Frågan är ju vad som skulle hända om man vände på det. Att det var helg från måndag till fredag och vardag från fredag till söndag? Skulle folk kanske se fram emot att jobba lite mer istället då?

Intressant va? Nej jag trodde väl det! Sket man väl i!

Idag har jag tränat! Ganska bra dag. Bröst kunde gått bättre, men axlar gick bra!
Igår natt planerade jag att gå o lägga mig lite mer i tid. (Alltså runt 2 tiden, istället för 4..) Men det gick inte speciellt bra, för jag kom nämligen in på en massa kost/träning/näringslära sidor. Jävligt intressant och roligt att läsa så det slutade med att jag somnade ungefär i vanlig tid.

Det här blev ett sjukt långt inlägg... Men jag måste tyvärr skriva lite mer ändå.. Ni som inte är intresserade av träning kan skippa den här delen.. Men är ni det, men även festar väldigt mycket, tycker jag att ni BÖR läsa detta!

Ang. varför det är dåligt att blanda supa/träna.

1. Man blir kvinna. Pussy helt enkelt:

Visste ni att östrogennedbrytningen försämras och därför tillverkas det mer av det kvinnliga könshormonet östrogen. Testosteronproduktionen blir faktiskt större undertiden när man super eftersom alkoholen tränger undan isoenzymen gamma-ADH som har till uppgift att reglera testosteronnivåerna, det resulterar i en höjd testosteronproduktion under tiden som du dricker. Däremot så är det inte svårt att förstå vad som kan hända om man bestämmer sig för att leka lite med hormoner – resultatet i det här fallet blir att testosteronproduktionen nedregleras i en till två veckor – ibland mer.

 För en person som dricker ofta ser gamma-ADH: et, som också har till uppgift att förbränna etanol, att man kan dricka större mängder alkohol än vad man kunde dricka första gången man drack. Är man en vanedrinkare går testosteronnivåerna upp mycket mer än om man är nybörjare, när man dricker, men det sker samtidigt en proportionell nedreglering av testosteronet de kommande veckorna – det betyder att om du dricker ofta går du runt med en lägre nivå av testosteron än din ursprungliga i vardagslivet.(Och alla vet att testosteron behövs BÅDE för kvinnor och män, för att kunna träna.)

2. Man blir fetto, istället för biffo!

Fettförbränningen är i princip helt ur funktion upp till 48 h efter alkoholintag, eftersom kroppen satsar all sin energi på att förbränna bort alkoholen istället för fett, vilket kanske inte är så väldigt lyckat om man deffar. Alkoholen trasslar till protein och fett metabolismen i levern vilket leder till minskad produktion av pankreatiska enzymer som är vitala för fettmetabolismen. 

På grund av det kan alkoholdrickaren få för höga blodfetter, minska leverglykogenet och dessutom får levern problem med att producera nytt glukos. Alkoholen gör det alltså betydligt mycket enklare för kroppen att lagra in kroppsfett och betydligt svårare att behålla sin smala figur. Dessutom är alkohol oerhört energirikt och bara det kan ge problem med fett senare, även om det naturligtvis varierar på hur du sköter din kost.

Intressant...

Tack för mig! 

Ville Bror Bergman aka RescueMan.

Inga kommentarer: